12. Kaupunginmuseo

Kartsalla-näyttelyt kaupunginmuseolla sekä -näytelmä nuorisoteatterilla

Riihimäen kaupunginmuseo on yhdessä Riihimäen nuorisopalveluiden ja Riihimäen nuorisoteatterin kanssa suunnitellut ja toteuttanut vuonna 2015 Kartsalla-yhteistyöprojektin.

Projektiin kuuluu kaupunginmuseolla toteutettu Kartsalla 2015 -nuorisonäyttely sekä Kartsalla – Entisten nuorten Riihimäki -mobiiliopas ja aulanäyttely. Nuorisoteatterilla esitetään Puputin kulmalla tavataan -näytelmä, jonka käsikirjoitus on tehty muistitietoaineiston innoittamana.

Projektin ajankohtaisia kuulumisia voi seurata sosiaalisessa mediassa asiasanalla #kartsalla

JULISTE_web


Nuorisoteatterin Puputin kulmalla tavataan -näytelmä sijoittuu aikaan ennen kännyköitä ja somea. Puhelinkopit alkoivat poistua Riihimäen katukuvasta vasta kännyköiden yleistymisen myötä 1990-luvun lopulta lähtien. Näytelmässä oleva puhelinkoppikohtaus perustuu osittain tositapahtumiin.

Keskikoululainen Veka kyllästyy odottamaan treffeille pääsemistä ja päättää ottaa ohjat omiin käsiin. Hän marssii lähimpään puhelinkoppiin ja soittaa taskunpohjalta löytyvillä kolikoilla summittaisesti eri numeroihin. Ensimmäiseen puheluun ei vastaa kukaan, mutta toiseen puheluun vastataan. Kuuntele katkelmasta, mitä sitten tapahtuu…

Lukijana Otto Haaparanta

JAA!
SELAA MUITA PAIKKOJA!

frontpage